Service

Dagligvaruhandel och drivmedel

På Gällnö saknas apoteksombud, systembolagsombud, ATG-ombud, spelombud och lottoombud. Även drivmedelsstation saknas på ön. På närliggande ön Lådna ligger dock Lådnamacken som tillhandahåller drivmedel, livsmedel, gasol och båttillbehör samt driver ett enklare café.

Liksom på många andra öar i Stockholms skärgård saknas dagligvaruhandel som är öppen året runt. Gällnö handelsbod som ligger tillsammans med mycket övrig service i Gällnöby finns dock att tillgå under högsommaren. Handelsboden tillhandahåller ett basutbud av varor och säljer färskt bröd som levereras från ett bageri i Stockholm måndag till lördag. Den bofasta befolkningen på Gällnö har även möjlighet att få mat levererad året runt en gång i veckan från Möja.

Krog och restaurang

Under hela sommaren är Gällnö bar öppet i Gällnöby. Gällnö bar serverar enkel hemlagad mat med vikt på det som är i säsong.

Även Gällnö Café är beläget i Gällnöby och har öppet under sommaren. Caféet serverar hembakat i stor utsträckning samt kaffe i alla dess former. Ett annat café i Gällnöby är frukostcaféet Café Frans som har öppet för frukost under högsäsong.

Sjukvård

Från Djurö vårdcentral utgår en läkarbåt som besöker Gällnö tisdagar varannan vecka under hela året om bokning av båten sker. Båten har en fast rutt i skärgården och besöker kommunens större öar på fasta tider utifrån bokning. För andra besök finns vårdcentralen på Djurö.

Övernattningsmöjligheter

För den som vill övernatta på Gällnö finns flera möjligheter.

Gällnö vandrarhem tillhandahåller olika stugor och håller öppet under sommarsäsong. Via vandrarhemmet finns 36 bäddar och stugby med fem 2-bäddsstugor och fem 4-bäddsstugor. I separata byggnader finns toaletter och dusch med vedeldad bastu.

Hotell Frans Agust är skärgårdens minsta hotell med ett hotellrum med dubbelsäng och möjlighet till extrasäng i angränsande rum. Med direkt anslutning till vandrarhemmet finns möjlighet att nyttja de gemensamma utrymmena, som kök och matsal.

För den som önskar ett enkelt litet boende med möjlighet till vacker utsikt finns Fransvagnen att hyra, en vagn på ca två kvadratmeter med säng. Det går att öppna vagnen från sidan och titta ut över de öppna landskapen direkt från sängen. Även Fransvagnen går att boka under sommarsäsong.

På Gällnö finns det också möjlighet till boende i privata stugor av mindre storlek, möjlighet att övernatta i gästhamnen samt möjlighet att tälta. Gratis tältplats och lägerplats finns vid Torsviken cirka 20 minuters promenad från Gällnöby. Precis i närheten finns färskvatten och torrdass och en vacker sandstrand.