Service

 

Dagligvaruhandel och drivmedel

Ingmarsö är en av få öar i skärgården som har service som är öppen året runt. ICA Nära Ingmarsö, som är beläget på södra sidan, är öppet året runt och är ombud för Posten, Systembolaget och Apoteket. Butiken driver även drivmedelsstationen Ingmarsö Båtmack som tillhandahåller drivmedel och gasol.

Krog och restaurang

Ingmarsö krog är belägen vid södra ångbåtsbryggan och håller öppet varje dag under sommartid från första juni till sista augusti och helger under maj och september månad. Övrig tid är krogen stängd med undantag för julbord under jultid.

På ön finns även Brödboden som har öppet under sommartid där det både finns möjlighet att köpa färskt bröd och att ta en kaffe vid vattnet.

Sjukvård

Från Djurö vårdcentral utgår en läkarbåt som har en fast rutt i skärgården och enbart besöker större öar i Värmdö kommun. Läkarbåten besöker alltså inte Ingmarsö men går till närliggande öarna Svartsö och Lådna, som tillhör Värmdö kommun, tisdagar varannan vecka. För andra besök finns vårdcentralen i Åkersberga. Distriktssköterskan (basal hemsjukvård) och husläkaren gör inga hembesök på Ingmarsö. Avancerad hemsjukvård går inte heller att få på ön.

Övernattningsmöjligheter

För den som önskar övernatta finns ett flertal valmöjligheter. Det finns möjlighet att ta in på Bed and Breakfast, hyra stuga, övernatta i egen båt och tälta.

Norrgården Bead and Breakfast ligger ca en km från Ingmarsö krog i lantlig miljö med hästhagar runt knuten. Här finns två boningshus från 1835 och 1920 med totalt 7 rum och 16 bäddar. Hos Norrgården finns möjlighet att hyra kajak. Tidigare har det även funnits möjlighet att rida islandshästar men för tillfället är den verksamheten på vila då skötsel av hästarna tagit mycket tid. Samarbetspartners eftersökes nu för att verksamheten ska kunna fortsätta. Norrgården har öppet året runt.

Det finns många privata stugor att hyra, vilka går att söka på nätet. Norrgården samarbetar med en del stugägare men ett mer utarbetat system för samarbete är önskvärt.

Den som vill bo över i sin egen båt kan lägga till vid Ingmarsö Gästhamn som ligger 400 meter öster om Ingmarsö Krog och har 20 gästplatser. I gästhamnen finns; färskvatten, duschar och toaletter, bastu, cykeluthyrning, landström och gratis WiFi samt att det går att hyra både cykel och roddbåt. Gästhamnen kommer dock att upphöra på nuvarande plats år 2017.

För gäster på Ingmarsö Krog finns möjlighet att bo över på krogens brygga efter middagen. Elstolpar och toalett finns att låna inne på Krogen som har öppet från kl.10.00 till kvällen.

Det finns ingen anordnad tältplats på ön men för den som vill komma med privat tält och tälta råder allemansrätten. Offentliga utedass finns vid norra och södra bryggan. Renhållningen sköts av Roslagsvatten. År 2017 kommer det även att finnas ett utedass på Norrgården (ett LasseDass).