Service

Dagligvaruhandel och drivmedel

Åretruntöppen dagligvaruhandel saknas på Landsort men på sommaren håller Saltboden öppet. Saltboden ligger på den södra delen av ön mitt i den lilla byn. Här finns affär, café och pub på samma ställe. Saltboden erbjuder ett bassortiment av dagligvaror och puben rymmer omkring 15 platser inomhus och 65 platser utomhus. Saltboden har öppet dagligen juni-augusti och helger i maj och september.

Drivmedelstationer saknas på ön men i Nynäshamn finns en åretruntöppen mack för de flesta typer av drivmedel. Dagligvaror och drivmedel finns också på södra Torö vid Enby, 5 minuter med bil från Ankarudden.

Post och paket

I byn finns postlådor samlade för de enskilda hushållen. Större paket hämtas på postkontoret i Nynäshamn.

Krog och restaurang

På Landsort finns möjlighet att gå ut och äta under större delen av året. Förutom Saltboden så finns även Restaurang Svedtiljas som är en del av Lotstornet. Restaurangen har öppet dagligen juni-augusti och helger i maj och september, därefter efter beställning. Julbord serveras under december.

Sjukvård

Närmaste vårdcentral är Nynäshamns vårdcentral.

Övernattningsmöjligheter

På Landsort finns flera möjligheter till övernattning. Landsorts vandrarhem som ligger nedanför Landsorts fyr har 34 bäddplatser fördelade på olika hus. Samtliga hus har toalett, dusch och eget kök. Vandrarhemmet har även en lokal för upp till 40 personer som går att hyra för exempelvis bröllop och erbjuder konferensmöjligheter för 25–30 personer.

Ett annat alternativ på ön för övernattning är Landsorts stuguthyrning. Via uthyrningen finns sex små stugor som alla ligger i anslutning till gästhamnen. Till samtliga stugor finns dusch och toalett samt att stugorna är utrustade med självhushåll, tv och vatten. Till alla stugorna hör även cyklar och det går att boka bastu och badtunna för den som vill.

Öns tredje större anläggning för övernattning finns i Lotstornet som har sex dubbelrum i modern design. Här finns även konferensvåning med möjlighet till konferens för upp till 12 personer.

Utöver dessa möjligheter finns möjlighet att tälta. Anordnad tältplats finns i norr. Då Landsort är ett naturreservat är tältning endast tillåtet där.

Offentliga toaletter finns i Västerhamn och Norrhamn, liksom sopkärl för rörliga friluftslivet. Allt detta organiseras genom kommunens försorg.