Service

 

Dagligvaruhandel och drivmedel

Möja är en av få öar i skärgården som har service som är öppen året runt. Det finns två coop-butiker på Möja, i Berg och i Långvik. Butiken i Berg har öppet året runt och erbjuder ombud för systembolaget, apotek och ATG. Långvik håller öppet på sommaren.

Drivmedelsstationer finns i Berg, Möjaström och i Långvik på Möja. Norra Stavsudda handel erbjuder drivmedel och dagligvaruhandel året om. Handeln är även grossist för avloppssystem, tillhandahåller trafik med svävare när isen ligger samt uthyrning av kajak under sommaren.  

Krog och restaurang

Wikströms fisk serverar dagens lunch och a la carte enligt överenskommelse under vinterhalvåret. På sommaren håller restaurangen öppet dagligen. Fredag till söndag håller restaurang Pärlan öppet för matgäster under vinterhalvåret. På lördagar erbjuds även livemusik under hela vintern. Under sommaren håller Pärlan öppet dagligen.  

Möja värdshus som har sommaröppet erbjuder förutom restaurang även bageri, butik, café och övernattningsmöjlighet. Bageriet bakar den kända kyrkvikslimpan och annat bröd varje dag under sommaren. 

Under sommaren håller Stavsudda krog öppet med fullständiga rättigheter och en tillhörande gästbrygga.

Sjukvård

Från Djurö vårdcentral utgår en läkarbåt som besöker kyrkviken på Möja måndagar varannan vecka. Båten har en fast rutt i skärgården och besöker kommunens större öar. För andra besök finns vårdcentralen på Djurö.

Övernattningsmöjligheter

På Möja finns det ett STF vandrarhem som har öppet åter om med 26 bäddar. Möja gästhem har 28 bäddar med 6 st bäddar öppna för besökare året om, boendealternativen finns i Löka, Långvik och på norra delen av Möja. Ett antal Bed & Breakfast och lägenheter finns att hyra längs östra sidan på Möja. Boendena finns bland annat hos Bjurmans, Lottas Stugor, Wikströms fisk, Human B&B, Linas stugor och Möja värdshus och Skutesbranten. Pensionatet på Södermöja erbjuder rum, vandrarhem och stugor.

Tältmöjligheter finns vid Möja gästhem i Långvik, där finns det tillgång till utedass, dusch, sällskapsrum och kök. Tältplats finns även på Munkhamna och Norra Granholmen öster om Möja. Skärgårdsstiftelsen har även en övernattningsstuga med fyra bäddar för tillfällig övernattning på Bergbo Storö.