Service

Dagligvaruhandel och drivmedel

I Solvik på Nämdö finns en ICA-butik med ombud för systembolag och apotek som håller öppet året runt. Intill butiken i Solvik finns en mack med samma öppettider som ICA-butiken. Den erbjuder drivmedel, gasol med mera. Alla öar i Nämdöskärgården är beroende av att verksamheten i Solvik fungerar då de inte har någon egen service.

Post- och paket

Brevlådor för avgående post finns i Solvik och i Sand. Postbåten trafikerar Solvik och Sands bryggor varje vardag för att lämna post. Paket levereras vanligen till Stavsnäs eller Djurhamn och möjlighet finns i vissa fall att få paket levererade med postbåten till Nämdö.

Öar runt om i Nämdöskärgården har bryggpost.

Sjukvård

Närmsta vårdcentral finns på Djurö. Läkarbåten lägger till vid Sands brygga torsdagar ojämna veckor, tidsbokning krävs.

Övernattningsmöjligheter

Stugor och rum finns att hyra på flera ställen på Nämdö och tältmöjligheter finns vid Östanviks gård. Östanviks gård och Guns Livs i Solvik tillhandahåller turistinformation och kan hjälpa till med bokning av boende.
 
I Nämdö skärgård finns även goda möjlighet att bo på andra öar. På Bullerö finns Bullerös vandrarhem som har 16 sängplatser fördelade på två hus.
På Boskapsö finns möjlighet till lägerverksamhet och anordnad tältplats vid Söderängsviken och på Boskopsös norra del. På Idöborg finns en konferensgård med samma namn. Här finns både möjlighet att boka stuga och bo på konferensgården. Konferensgården har öppet året runt och ön gästas ibland av svenska och internationella lärare i bland annat Yoga och Mindfulness.

Övrigt

Vid Långvik finns det bastu, färskvattenbrunn samt naturhamn. I Solvik, Sand och Östanvik finns det gästbryggor som går att använda under dagtid. Naturhamnar finns även på många andra platser i Nämdöskärgården, så som i södra fladen mellan Junfruskär, Kuggmaren och Grönskär.

I Solvik finns Nämdö kök & bar med fullständiga rättigheter som serverar á la carte, dagens lunch och caféutbud.