Service

Dagligvaruhandel och drivmedel

Runmarö är en av få öar i skärgården som har service som är öppen året runt. Runmarö Lanthandel som ligger cirka 200 meter från Styrsviks brygga är åretruntöppet och är frimärksombud och ombud för Systembolaget och Apoteket. Butiken erbjuder även cykeluthyrning. Under sommartid finns möjlighet att besöka Lottas bageri som ligger en bit upp från Runmarö Lanthandel, här finns både bageri och café.

Drivmedelstationer saknas på ön men i Stavsnäs finns en åretruntöppen mack för alla typer av drivmedel.

Krog och restaurang

På Runmarö finns möjlighet att gå ut och äta under sommartid. Då håller krogen Svängen öppet för såväl lunch som middag. Krogen är belägen en bit från vattnet, cirka tvåhundra heter från Styrsvik. På menyn finns blandade enklare rätter. Ibland anordnas även fester här samt att det spelas livemusik under vissa sommarkvällar.

Sjukvård

Från Djurö vårdcentral utgår en läkarbåt som besöker Runmarö varannan vecka. Båten har en fast rutt i skärgården och besöker kommunens större öar. När båten besöker Runmarö finns läkaren på öns läkarmottagning som är placerad i anslutning till förskolan. För andra besök finns vårdcentralen på Djurö.

Övernattningsmöjligheter

På Runmarö saknas större anläggningar för övernattning. Men privata stugor och bäddar finns för uthyrning.

Via Solberga gård finns det möjlighet att hyra sängplatser i Vånö under sommartid. Solberga Gård har ett hus till uthyrning, med vackert läge och sjöutsikt. Det finns även möjlighet att boka övernattning för grupper vid enklare konferenser eller kursverksamhet.

I Vånö finns också möjlighet att boka hyra sängplatser via Bed & Breakfast i en rosenträdgård som erbjuder 5 bäddar fördelade på 4 rum, kök, liten dusch och toalett, alternativt 1,5 rum och pentry med 2 bäddar, dusch och toalett. Bed & Breakfast har öppet under sommartid.

Utöver dessa möjligheter finns även möjlighet att boka boende i mindre privata stugor samt möjlighet att tälta. Anordnad tältplats saknas men för den som vill komma med privat tält råder allemansrätten. Offentliga toaletter saknas dock på ön.