Service

Dagligvaruhandel och drivmedel

Bemannad drivmedelsstation finns under sommartid. Sandhamns mack erbjuder dels drivmedel, dels nödvändiga tillbehör till båten och enklare tilltugg såsom godis och glass. Under vintertid finns ingen bemannad drivmedelsstation men möjlighet finns att tanka med kort.

Utbudet av dagligvaror är liksom på andra öar i Stockolms skärgård störst under sommartid men dagligvaror finns att tillgå året runt. Westerbergs livs som är en välsorterad livsmedelsbutik erbjuder både dagligvaror och artiklar för båtlivet året runt samt är ombud för apoteket och systembolaget. Westbergs livs ligger längst hamnpromenaden där det även finns mycket annan service att tillgå. Övrig service erbjuds dock främst under sommartid.

Sandhamns kiosk, som också ligger längst hamnpromenaden, har öppet från påsk till trettonhelgen och har ett mindre sortiment av varor.

Monrads butik finns också längst hamnpromenaden, i anslutning till Monrads servering. Butiken säljer delikatesser och har öppet under sommartid.

Sandhamns Bageri, som också ligger längst hamnpromenaden, har både bageri och café som är öppna under sommartid. Caféet som tillhör bageriet är litet men en stor mötesplats tidigt på morgonen. Några kvällar erbjuder caféet brödkultur i form av underhållning med musiker eller skådespelare tillsammans med dryck och tilltugg. Sandhamns bageri anordnar även olika matlagningskurser, bland annat i konsten att baka med surdeg.

Även Ankaret erbjuder frukost på uteservering, som take away eller på leverans direkt till båten utifrån frukostbeställning dagen innan. I Ankarets café finns matiga mackor och sallader samt lunch- och middagslådor med havsdelikatesser och ett litet utbud av glass. För den som vill går det också att beställa catering för alla tänkbara tillfällen. Ankaret har öppet under sommartid och ligger längst hamnpromenaden.

På Café Strindbergsgården går det också att beställa enklare fika eller en bit mat. Även Strindbergsgården är öppet under sommartid och ligger längst hamnpromenaden.

Krog och restaurang

På Sandhamn finns ett brett utbud av krogar och restauranger. Servicen är som högst under sommartid men även under vintertid finns ett visst utbud att tillgå.

Sandhamns Värdshus restaurang som ligger längst hamnpromenaden har öppet i princip året runt, vardag som helgdag. Restaurangen erbjuder såväl lunch som middagsservering samt speciella gourmémiddagar med nära samhörighet med havets läckerheter. Värdshuset tar emot både större och mindre sällskap för alla typer av festligheter samt har en pub på nedervåningen och uteveranda om sommaren.

Seglarrestaurangen som ligger längst hamnpromenaden har ett åretruntöppet kök men restaurangens öppettider varierar under vinterhalvåret. Restaurangen serverar både frukost, middag och lunch. Under sommarhalvåret finns även pianobaren i anslutning till restaurangen för den som vill höra på vacker pianomusik under kvällstid och ett par dagar i veckan under sommarnätterna är Seglarrestaurangen öppen som nattklubb från sena kvällar fram till klockan 01:00.

Monrads, som ligger i närheten av Seglarrestaurangen, har också öppen servering under sommartid.

Dykarbaren erbjuder mat och dryck och har öppet för större sällskap hela veckor under sommartid samt under julmarknaden i december månad. Även Dykarbaren ligger längst hamnpromenaden.

Sands Hotells Restaurang är öppen för lunch- och middagsbordsbokningar under restaurangens weekends samt torsdag-söndag under sommarveckorna (vecka 26-32). Under höst- och vintertid arbetar Sands Hotell med konferens- och gruppbokningar och håller endast restaurangen öppen för bordsbokning en lördag i månaden. Restaurangen erbjuder även catering och möjlighet till kock på plats hemma året. Sands Hotells Restaurang ligger en bit upp från hamnpromenaden.

Sjukvård

Från Djurö vårdcentral utgår en läkarbåt som besöker Sandhamn onsdagar varje vecka under sommartid och varannan vecka under vintertid. Båten har en fast rutt i skärgården och besöker kommunens större öar. För andra besök finns vårdcentralen på Djurö.

Övernattningsmöjligheter

Det finns många övernattningsmöjligheter på Sandhamn.

Sandhamns Seglarhotell har totalt 215 bäddar. Här finns dubbelrum, svit, lägenhet eller den exklusiva havsvillan att välja på. På hotellet finns relaxavdelning, spa, gym och ett utomhuspoolområde med soldäck och restaurang. Seglarhotellet är öppet året runt för konferensbokningar och under sommartid för privata bokningar. Hotellet ligger längst hamnpromenaden.

I Missionshuset som ligger cirka 5 minuters promenad från hamnen erbjuder Sandhamns Värdshus bed & breakfast. Hos Missionshuset går det även att boka weekendpaket med trerätters middag på Värdshuset året om. Här finns fem dubbelrum med gemensam dusch och toalett samt friggebod med eget badrum på tomten. Värdshuset erbjuder också konferenspaket och under perioden september – maj finns en villa för uthyrning med 5 dubbelrum.

Även Sands Hotell erbjuder konferenspaket. Hotellet har öppet året runt för konferensgrupper och privata sällskap. Under sommartid är hotellet även öppet för privatgäster. På Sands Hotell finns 38 bäddar, varav 15 dubbelrum, 1 juniorsvit och 1 stor svit. I hotellets lokaler går det att duka för upp till max 50 personer.

Utöver möjligheten att bo på de större anläggningarna på Sandhamn finns det goda möjligheter till boende i mindre privata stugor, möjlighet att övernatta i gästhamnen samt möjlighet att tälta. Anordnad tältplats saknas men för den som vill komma med privat tält råder allemansrätten. Offentliga utedass som sköts av Eknö hemman finns på Trouvillestranden och stranden Fläskberget och kommunala toaletter finns nere vid hamnen.