Service

 

Dagligvaruhandel och drivmedel

Svartsö är en av få öar i skärgården som har service som är öppen året runt. Svartsö Lanthandel är åretruntöppet och är ombud för Posten, Systembolaget och Apoteket. Butiken erbjuder även cykeluthyrning och turistinfo.

Drivmedelstationer saknas. På närliggande ön Lådna ligger dock Lådnamacken som tillhandahåller drivmedel, livsmedel, gasol och båttillbehör samt driver ett enklare café. Även den närliggande ön Ingmarsö har en båtmack som är belägen på södra Ingmarsö.

Krog och restaurang

Utbudet för matservering är liksom på andra öar i Stockolms skärgård störst under sommartid. Intill Alsviks brygga ligger Svartsö krog som är öppen dagligen sommartid och under helger för och eftersäsong. Vid Alsviks brygga finns också en sommaröppen caféverksamhet som drivs av Svartsö Lanthandel.

Svartsögrillen, som ligger i närheten av Svartsö Skärgårdshotell och Vandrarhem, har även öppet under sommaren och för den som vill beställa catering finns företaget Örätt på Svartsö året runt.

Sjukvård

Från Djurö vårdcentral utgår en läkarbåt som besöker Svartsö tisdagar varannan vecka. Båten har en fast rutt i skärgården och besöker kommunens större öar. För andra besök finns vårdcentralen på Djurö.

Övernattningsmöjligheter

Det finns flera övernattningsmöjligheter. Svartsö Skärgårdshotell och Vandrarhem som är beläget vid Norra Svartsö brygga och öppet året runt. Skärgårdshotellet erbjuder hotellstandard och har12 stycken 2-bäddsrum med egen ingång och en svit som är ett lite större 2-bäddsrum. I vandrarhemet finns 9 stycken små 2-bäddsrum med egen ingång och 3 stycken minifamiljerum. Totalt finns 60 bäddar fördelat på 26 rum, inklusive matsal och gästkök. Det går även att hyra hela anläggningen.

Svartsö Logi är öppet under sommartid och erbjuder en annorlunda övernattningsupplevelse i tre inredda canvastält vid strandkanten nedanför Svartsö Krog. Svartsö Logi har 12 bäddar, fyra sängar i varje tält. Under såväl sommartid som vintertid finns även möjlighet att bo i Svartsö sjöbodar. Sjöbodarna är fyra stycken med enkel standard och sammanlagt 8 bäddar.

Det finns även några privata uthyrningsstugor på ön samt att det finns möjlighet att tälta. Anordnad tältplats saknas men för den som vill komma med privat tält råder allemansrätten. Nära Hembygdsgården finns det enda offentliga utedasset.