Service

Dagligvaruhandel och drivmedel

På Tjockö finns service som är öppen året runt. Ö-butiken som ligger mitt på ön i Tjockö by är en åretruntöppen livsmedelsbutik med fullsortiment. Butiken är också ombud för Apoteket och Systembolaget. Under höst, vinter och vår är det öppet ett par timmar några dagar i veckan och alla dagar i veckan under sommaren. Drivmedelstationer saknas på ön. Närmaste bensinstation ligger vid Gräddö Skärgårdshandel. En sommaröppen sjömack finns i Gräddö Hamn.

 
Krog och restaurang

Vägg i vägg med Ö-butiken ligger Ö-krogen som har öppet ett par kvällar i veckan under sommaren. Under vinterhalvåret arrangeras där pubkvällar en gång i månaden. Krogen går även att boka året runt,  för såväl dagkonferenser som fester.

 
Övernattningsmöjligheter

På Tjockö saknas större anläggningar för övernattning, men privata hus, stugor och bäddar finns för uthyrning. På ön finns också en mindre konferensanläggning och i Tjockö Bygård finns en lägenhet på två rum och kök att hyra. Anordnad tältplats saknas men för den som vill tälta gäller allemansrätten. Offentliga toaletter saknas centralt på ön, men vid naturhamnen i Grännäsviken finns både torrdass och sopmaja.

På närliggande öarna Fejan och Söderarm finns större anläggningar för övernattning, vandrarhem på Fejan och konferensanläggning på Söderarm. Vandrarhemmet Wasa på Fejan har 22 rum och är öppet under sommartid. På Fejan finns också sommartid ett så kallat canvas- hotell (tälthotell) med ett fåtal platser. Konferensanläggningen på Söderarm, som är öppen året runt, har totalt 35 bäddar.

 
Sjukvård

I Norrtälje, liksom i övriga länet, bedrivs husläkarverksamheten enligt LOV (lagen om valfrihetssystem) och skärgårdsbor har möjlighet att lista sig på vilken husläkarmottagning de vill. I uppdraget ingår hembesök.

I kommunen finns även kundvalet som omfattar hemtjänst, hemrehabilitering samt basal hemsjukvård. Uppdraget är att ombesörja samtliga dessa tre insatser i hemmet utifrån biståndsbeslut (hemtjänst) och bedömning om hemsjukvård/rehabinsatser utifrån bedömning av den husläkare som patienten är listad hos. Det gäller hela Norrtälje, dvs även skärgårdsöarna i kommunen. Det finns inget avtal om läkarbåt, utan vårdgivaren använder de befintliga förbindelserna.